GPS Routes

Onderstaande GPS fietsroutes zijn opgeslagen in het MapSource .gdb formaat van Garmin.

Klik met de rechtermuis knop op de link en u kunt de route downloaden en opslaan op uw computer.

Route 1

Dit is een rondje van 68,4 km. Op de dinsdag avond vertrekt de fietsclub in het voorjaar om 18:30 en in de zomer om 19:00 uur. Dit is een rondje zoals we het op zo’n dinsdagavond hebben gereden. Omdat de wind ongeveer uit het noorden kwam, zijn we in die richting vertrokken.

Eerst een stuk door het Drents-Friese woud, over een prima fietspad. Vervolgens door Appelscha tot aan Een, om daar naar het oosten af te buigen. Bij Westervelde naar het zuiden tot aan het Veenhuizer Kanaal, om vandaar links het kanaal te volgen tot aan de Drentse Hoofdvaart bij Huis tTer Heide. Van daar rechts langs de Hoofdvaart naar Dieverbrug en weer rechts om terug te komen in Diever.

Download route 1

Route 2

Lengte 70,8 km. Vertrek uit Diever in noordelijke richting. De eerste kilometers gaan door het bos, tot aan de Leemdijk in Hijkersmilde. Daar even rechts tot aan de Drentse Hoofdvaart. Vervolgens de Hoofdvaart naar links kort volgen tot in Smilde. Daar naar rechts naar Hooghalen. Vervolgens door het bos van Hooghalen en Grolloo, tot aan de Schoonloerweg. Daar links naar Westerbork, Beilen en Dieverbrug en terug in Diever.

Download route 2

Route 3

Lengte 77 km. Deze route hebben we gereden bij de opening van het wegseizoen 2011

Download route 3

Route 4

Download route 4